Hur man kan minska sockerkonsumtionen i vår kost: en nutritionists sex strategier för att göra det

Ta del av denna dietists råd om hur du kan eliminera de sockerarter som vi ibland inte ens är medvetna om att vi konsumerar.

Vid det här laget är det tydligt för alla hur viktigt det är att minska sockerkonsumtionen i vårt dagliga liv för att undvika långsiktiga hälsokomplikationer som typ 2-diabetes, hjärtsjukdomar och ämnesomsättningssjukdomar, och även om vi kanske strävar efter att äta hälsosammare vet vi ibland inte hur vi kan minska på sockret i vår kost.

Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar att man minskar intaget av fritt socker till mindre än 10% av det totala dagliga kaloriintaget, med ett ytterligare mål att minska det till 5% för större hälsofördelar. Detta motsvarar cirka 25 gram (eller 6 teskedar) socker per dag för en vuxen person som konsumerar cirka 2 000 kalorier per dag.

För att vägleda oss i hur vi kan minska på sockret föreslår Sergio Guerrero, dietist och kosttillskottsexpert på Fit Generation, sju viktiga punkter att tänka på.

Dolda källor till socker

Experten råder oss att kontrollera produktetiketterna och leta efter termer som ”majssirap”, ”maltos” eller ”dextros”. ”Välj produkter där tillsatt socker inte finns med bland de första ingredienserna”.

Minska konsumtionen av sockerhaltiga drycker

Enligt Guerrero bör du byta ut sockerhaltiga drycker mot vatten, örtteer eller vatten med fruktskivor. ”Detta kommer inte bara att minska ditt sockerintag, utan också hjälpa dig att hålla dig hydrerad utan extra kalorier.

Frukt bättre än juice

För att hålla glukosnivåerna mer stabila föreslår näringsexperten att man väljer hela frukter som mellanmål, eftersom de innehåller fibrer och ytterligare näringsämnen som juicer inte gör.

Välj naturliga ingredienser

”Försök att tillaga dina desserter eller måltider med naturliga sötningsmedel som frukt, eller använd alternativ som stevia eller erytritol, som inte påverkar glukosnivåerna på samma sätt som raffinerat socker”, råder experten.

Mer fiberrika livsmedel

Fit Generation rekommenderar att du ser till att inkludera fiberrika livsmedel i dina dagliga måltider. ”Detta hjälper dig inte bara att minska ditt sockerintag, utan håller dig också mätt längre”.

Kontrollera konsumtionen av desserter och sötsaker

Guerrero föreslår att man väljer hälsosammare alternativ eller mindre portioner av traditionella desserter. ”Du kan också välja alternativ som mörk choklad (med minst 70% kakao), som innehåller mindre socker och erbjuder antioxidantfördelar.

Betyg
( No ratings yet )
Loading...
City Laserklinik