Köken har genomgått en betydande förändring i och med fritösens ankomst. Denna apparat har varit en stor överraskning och dess användbarhet har överraskat alla matälskare, både i Spanien och resten av världen. Det första man bör tänka på är dock listan över redskap som behövs för att hantera den korrekt. Inom denna lista finns papperet för att introducera förberedelserna.
Numera finns det en del av befolkningen som använder aluminiumfolie för fritösen, precis som för konventionella ugnar. Men det finns en annan del som väljer grönsaker. Vilket av de två alternativen är bäst? Svaret på frågan finns i följande rader.
Den bästa rollen för att använda en luftfryser
Företaget MasterPRO publicerade en video på Instagram som förklarar vilket som är det lämpligaste papperet när man gör recept med frityrkokaren, till exempel dessa tio exempel på hälsosamma idéer.
I publikationen avslöjar MasterPRO att det bästa alternativet för detta matlagningsverktyg är grönsakspapper. ”Behandlat med en värmebeständig silikonbeläggning låter det luft strömma runt maten, vilket gör att den tillagas jämnare, förhindrar att den fastnar och utan att släppa ut skadliga ämnen”, säger apparatmärket.
När det gäller aluminiumfolie påpekas att ”eftersom det är ett tätt, icke-poröst material blockerar det cirkulationen av varm luft, vilket förhindrar jämn tillagning och gör maten mindre krispig”. Dessutom ” kan aluminiumfolien, när den kommer i kontakt med sura ingredienser, frigöra metalljoner som överförs till maten”.
För att demonstrera sin hypotes har de kompletterat texten med en video som visar hur man gör potatisskivor med hjälp av de två pappren. Resultatet (i bilder) säger allt…
Vilka livsmedel är inte de mest lämpliga att tillaga i fritösen?
Frityrkokaren har, precis som alla andra apparater, sina begränsningar när det gäller vilka livsmedel som är minst rekommenderade att använda. I den här artikeln förklarar vi vad de är och varför.
Vi pratar framför allt om de livsmedel som är gjorda med vätskor som soppor, pasta eller ris. Det är inte heller lämpligt att koka broccoli eller blomkål, eftersom de skulle förlora sin konsistens. De kan dock ingå på andra sätt, som i det här exemplet på ett recept som vi förklarade för en tid sedan.
Smält ost är inte heller en mycket tillrådlig mat för en luftfryser. Men om du använder lämplig behållare och är försiktig kan det gå.