Det går inte att misslyckas: det bästa knepet för att bevara paprika utan att den blir mjuk.

Det är väldigt vanligt att man har rester som man vill återanvända. Det finns en effektiv teknik för att hålla dem fräscha mycket längre.

För att hushålla och få ut det bästa av all mat som vi lagar dagligen bör vi inte utesluta något trick som hjälper oss att bevara dem längre, utan att behöva slösa bort något. Detta är fallet med paprika, som ofta lämnas skuren i kylskåpet och inte längre är användbar på kort tid. Här är den ofelbara hemligheten för att få den att hålla längre.

Den söta röda paprikan är utan tvekan en av de mest använda grönsakerna i det argentinska köket. Men om den inte förvaras under de nödvändiga förhållandena efter att ha skurits kan den bli mjuk på kort tid, förlora sin konsistens och även sin kvalitet.

Det är mycket vanligt att ha rester att behålla och använda igen vid ett annat tillfälle, men det finns en effektiv teknik för att bevara den och hålla den färsk mycket längre.

Vad är det bästa sättet att lagra det?

Hemligheten är att lägga de skurna paprikorna i en lufttät behållare med lock, för att förhindra att de kommer i kontakt med luften. Och innan du förvarar dem är det bäst att torka dem med pappersservetter så att de absorberar fuktigheten och därmed håller dem torra och förhindrar att de skadas.

Om du vet att du inte kommer att rosta paprikan under de närmaste dagarna kan du förvara den i frysen och förlänga dess hållbarhet. Det bästa sättet att göra detta är att skära den i små bitar eller remsor och lägga dem i en lufttät behållare eller en påse, med en pappersservett som delar varje.

Om du förvarar den i frysen kan paprikan hålla sig mellan sex månader och ett år. Men experter rekommenderar att man äter den inom åtta månader för att dra nytta av dess kvalitet, rapporterade TN.

Betyg
( No ratings yet )
Loading...
City Laserklinik