I vårt dagliga liv finns det flera föremål som utgör en oumbärlig del av vår rutin och som vi därför använder varje dag, oavsett om det är för hygien eller för att äta, bland de främsta anledningarna. När det gäller mat, bortsett från tallrikar, glas och olika redskap, är det framför allt vid frukost eller mellanmål, men även vid andra tidpunkter på dagen, som vi använder koppar i olika former, mönster och storlekar .
Särskilt när vi häller vissa drycker i våra koppar kan det hända att det med tiden är ingredienserna i sig som orsakar små fläckar, men andra är också mycket märkbara och ger dem vid första anblicken ett smutsigt utseende.
För att förhindra att fläcken förblir permanent på muggens inre eller yttre yta är det därför viktigt att agera omedelbart och använda vissa rengöringsprodukter för att göra dem fläckfria.
Om du hittills har använt flera produkter och metoder och för närvarande inte resultatet är vad du förväntade dig, oroa dig inte, för i den här artikeln kommer vi att dela med dig av 3 mormors knep som är idealiska för att lämna dina muggar så bra som nya, och som delades av TikTok-plattformsanvändaren ”Hogar Diez” (@hogardiez).
Den första innebär att du placerar en stor mängd vit vinäger i dina muggar och sedan lägger till mycket varmt vatten ovanpå. Du måste låta denna blandning sitta i 10 minuter, och sedan ska du kasta bort den. Med en borste måste du rengöra och skölja varje mugg. När du har slutfört detta steg kommer du att kunna se det otroliga resultatet framför dina ögon.
Det andra alternativet är den vita stenen. Lägg bara lite av den i din virulana och applicera den sedan på koppen. Skölj med rikligt med vatten för att avsluta.
För det tredje och sista har vi en annan ingrediens som ofta används vid rengöring av olika ytor: vi hänvisar till bakpulver. Därför kommer du att placera en bra mängd bakpulver på dina koppar och ovanpå kommer du att lägga varmt vatten. Blanda mycket väl tills det bildar en slags pasta och använd en virulana för att rengöra på djupet. Skölj med rikligt med vatten som ett sista steg.